Are you a genius, average, or well below that? Find out whether or not you fall in the highest IQ percentile...

Which of these four animals is least like the other three?

#### Correct

As opposed to eels, sharks, and dolphins, turtles have four legs.

#### Incorrect

You chose:

As opposed to eels, sharks, and dolphins, turtles have four legs.

This number can be multiplied by any number and the sum of the figures in the product will remain equal to this number. What is it?

#### Correct

9 x 9 = 81. 8 + 1 = 9. The same logic applies to 9 x 8 = 72 because 7 + 2 = 9, and so on.

#### Incorrect

You chose:

9 x 9 = 81. 8 + 1 = 9. The same logic applies to 9 x 8 = 72 because 7 + 2 = 9, and so on.

Train is to truck as airplane is to...

#### Correct

A helicopter is the only mode of transportation with an engine.

#### Incorrect

You chose:

A helicopter is the only mode of transportation with an engine.

**BEACH** is to **HCAEB** as **46251** is to...

#### Correct

B = 4, E = 6, A = 2, C = 5, H =1.

#### Incorrect

You chose:

B = 4, E = 6, A = 2, C = 5, H =1.

Do three of the following numbers add up to 27?

**6**, **22**, **13**, **17**, **14**, **5**...

#### Correct

**NO**. No combination of three numbers from the above list adds up to 27.

#### Incorrect

You chose:

**NO**. No combination of three numbers from the above list adds up to 27.

Jenny, who is sixteen years old, is four times as old as her brother. How old will Jenny be when she is twice as old as her brother?

#### Correct

Jenny will be twice as old as her brother when her brother's age is equal to the number of years between their ages. 16 – 4 = 12, so Jenny will be twice as old as her brother when her brother is 12. 12 + 12 = 24, meaning that Mary will be 24.

#### Incorrect

You chose:

Jenny will be twice as old as her brother when her brother's age is equal to the number of years between their ages. 16 – 4 = 12, so Jenny will be twice as old as her brother when her brother is 12. 12 + 12 = 24, meaning that Mary will be 24.

Which of these is the best comparison? Finger is to hand as leaf is to...

#### Correct

The trunk is similar to the body while the branches are similar to the arms. By this logic, the twigs are similar to leaves as fingers are to hands.

#### Incorrect

You chose:

The trunk is similar to the body while the branches are similar to the arms. By this logic, the twigs are similar to leaves as fingers are to hands.

Billy needs 13 bottles of water from the store. Billy can only carry 3 at a time. What's the minimum number of trips Billy needs to make to the store?

#### Correct

Billy would have to make 5 trips—four with 3 bottles and one trip with 1 bottle.

#### Incorrect

You chose:

Billy would have to make 5 trips—four with 3 bottles and one trip with 1 bottle.

**True or false: **If all Dings are Bings and all Bings are Pings, then all Dings are definitely Pings.

#### Correct

This is **TRUE**. Bings = B, Dings = D, and Pings = P. If B = D and D = P, then according to the transitive property B = P.

#### Incorrect

You chose:

This is **TRUE**. Bings = B, Dings = D, and Pings = P. If B = D and D = P, then according to the transitive property B = P.

What is the missing letter in the following sequence:

**U**, **O**, **I**, _, **A**

#### Correct

The series contains vowels in reverse order, so the missing letter is E.

#### Incorrect

You chose:

The series contains vowels in reverse order, so the missing letter is E.

If you rearrange the letters **AHRET**, what would you have?

#### Correct

**AHRET **can be rearranged to spell **EARTH**.

#### Incorrect

You chose:

**AHRET **can be rearranged to spell **EARTH**.

Which of these numbers is ¼ of ⅒ of ⅕ of 200?

#### Correct

⅕ of 200 = 0.2 x 200 = 40. ⅒ of 40 = 0.1 x 40 = 4. ¼ of 4 = 0.25 x 4 = 1.

#### Incorrect

You chose:

⅕ of 200 = 0.2 x 200 = 40. ⅒ of 40 = 0.1 x 40 = 4. ¼ of 4 = 0.25 x 4 = 1.

Which of these words is a palindrome?

#### Correct

A palindrome is a word that is spelled the same backward and forwards, like **KAYAK**.

#### Incorrect

You chose:

A palindrome is a word that is spelled the same backward and forwards, like **KAYAK**.

What is 40 ÷ 2.5?

#### Correct

40 ÷ 2.5 = 16.

#### Incorrect

You chose:

40 ÷ 2.5 = 16.

How many contiguous states are in the United States of America?

#### Correct

The contiguous United States refers to the lower 48 states in North America, including the District of Columbia. The continental United States refers to 49 states, including Alaska and the District of Columbia.

#### Incorrect

You chose:

The contiguous United States refers to the lower 48 states in North America, including the District of Columbia. The continental United States refers to 49 states, including Alaska and the District of Columbia.

Medicine is to curing as _____ is to cleaning.

#### Correct

Medicine is used to cure in the same way that **SOAP** is used to clean.

#### Incorrect

You chose:

Medicine is used to cure in the same way that **SOAP** is used to clean.

Which of these words connects **SHIP** and **CARDS**?

#### Correct

A **DECK** applies to both **SHIP** and **CARDS**.

#### Incorrect

You chose:

A **DECK** applies to both **SHIP** and **CARDS**.

Subservient is the opposite of...

#### Correct

Subservient means "prepare to obey others unquestioningly," meaning that it is the opposite of disobedient.

#### Incorrect

You chose:

Subservient means "prepare to obey others unquestioningly," meaning that it is the opposite of disobedient.

Which of these is the smallest number?

#### Correct

12/25 = 0.48, 1/14 = 0.0714, 17/102 = 0.1666..., 2/9 = 0.222...

#### Incorrect

You chose:

12/25 = 0.48, 1/14 = 0.0714, 17/102 = 0.1666..., 2/9 = 0.222...

Which of these words is the opposite of **DISPARAGE**?

#### Correct

The opposite of **DISPARAGE** is **PRAISE**.

#### Incorrect

You chose:

The opposite of **DISPARAGE** is **PRAISE**.

Select the word most similar to **TRUSTWORTHY**.

#### Correct

The word closest in meaning to **TRUSTWORTHY** is **RELIABLE**.

#### Incorrect

You chose:

The word closest in meaning to **TRUSTWORTHY** is **RELIABLE**.

What is a group of frogs called?

#### Correct

A group of frogs is called an **ARMY**.

#### Incorrect

You chose:

A group of frogs is called an **ARMY**.

Select the number that comes next in this sequence:

**3**, **7**, **13**, **21**, **31**...

#### Correct

The number added advances by 2 each time. 3 + 4 = 7, 7 + 6 = 13, 13 + 8 = 21... 31 + 12 = 43.

#### Incorrect

You chose:

The number added advances by 2 each time. 3 + 4 = 7, 7 + 6 = 13, 13 + 8 = 21... 31 + 12 = 43.

What day of the week is three days before the day immediately following the day two days before the day three days after the day before Friday?

#### Correct

The day before Friday is Thursday. Three days after Thursday is Sunday. Two days before Sunday is Friday. The day immediately following Friday is Saturday. Three days before Saturday is Wednesday.

#### Incorrect

You chose:

The day before Friday is Thursday. Three days after Thursday is Sunday. Two days before Sunday is Friday. The day immediately following Friday is Saturday. Three days before Saturday is Wednesday.

Which of these words does not belong?

#### Correct

A **PEN** is a female swan. All of the other animals are male.

#### Incorrect

You chose:

A **PEN** is a female swan. All of the other animals are male.

Which of these words means the same thing as **SMALL WATCH** and **DECEIVE**?

#### Correct

A **FOB** is a small pocket watch or the act of attempting to satisfy someone by making excuses or giving them something inferior.

#### Incorrect

You chose:

A **FOB** is a small pocket watch or the act of attempting to satisfy someone by making excuses or giving them something inferior.

Which of these two words mean the same? **FLACCID**, **FLICKERING**, **MENDACIOUS**, **INFLUENTIAL**, **VITAL**, **LAMBENT**.

#### Correct

Lambent and flickering both mean glowing or gleaming with a soft radiance.

#### Incorrect

You chose:

Lambent and flickering both mean glowing or gleaming with a soft radiance.

What is the value of z in this equation?

7 x 9 - 3 x 4 + 10 = z

#### Correct

To solve this equation, one must use PEMDAS: Parentheses, exponents, multiplication, division, addition, and subtraction in that order. (7 x 9) - (3 x 4) + 10 = 61.

#### Incorrect

You chose:

To solve this equation, one must use PEMDAS: Parentheses, exponents, multiplication, division, addition, and subtraction in that order. (7 x 9) - (3 x 4) + 10 = 61.

Fiona likes 25 but not 24; she likes 400 but not 300; she likes 144 but not 145. Which does she like:

#### Correct

Fiona likes perfect square numbers. 40 x 40 = 1600.

#### Incorrect

You chose:

Fiona likes perfect square numbers. 40 x 40 = 1600.

What is a **GOOGOL**?

#### Correct

A googol is a mathematical term meaning equivalent to ten raised to the power of a hundred (10^{100}).

#### Incorrect

You chose:

A googol is a mathematical term meaning equivalent to ten raised to the power of a hundred (10^{100}).

This type of number has two factors: itself and 1.

#### Correct

A **PRIME NUMBER** is a whole number greater than 1 whose only factors are 1 and itself, such as 2, 3, 5, 7, 11, and so on.

#### Incorrect

You chose:

A **PRIME NUMBER** is a whole number greater than 1 whose only factors are 1 and itself, such as 2, 3, 5, 7, 11, and so on.

A bakery has 3 apple pies cut into eighths. Three-quarters of all pieces were sold. How many pieces of apple pie were sold?

#### Correct

If three pies are cut into eighths, then 3 x 8 = 24 pieces of pie. Three-quarters of 24 pieces is ¾ x 24, which amounts to 18 pieces.

#### Incorrect

You chose:

If three pies are cut into eighths, then 3 x 8 = 24 pieces of pie. Three-quarters of 24 pieces is ¾ x 24, which amounts to 18 pieces.

If Teresa's daughter is my daughter's mother, then what is my relationship to Teresa?

#### Correct

"My daughter's mother" is the speaker of the riddle, making the speaker Teresa's daughter.

#### Incorrect

You chose:

"My daughter's mother" is the speaker of the riddle, making the speaker Teresa's daughter.

If it takes 5 machines 5 minutes to make 5 widgets, how long would it take 100 machines to make 100 widgets?

#### Correct

The rate of 5 machines is 1 widget per minute, meaning the rate of 100 machines is 1 x 20 = 20 widgets per minute. By that logic, it will take 100 machines 100/20 = 5 minutes to make 100 widgets.

#### Incorrect

You chose:

The rate of 5 machines is 1 widget per minute, meaning the rate of 100 machines is 1 x 20 = 20 widgets per minute. By that logic, it will take 100 machines 100/20 = 5 minutes to make 100 widgets.

Round off 1230.932567 to the nearest hundredth.

#### Correct

The hundredths place is the second number after the decimal.

#### Incorrect

You chose:

The hundredths place is the second number after the decimal.

At the end of a ceremony, 10 people shake hands with each other. How many handshakes will there be?

#### Correct

Each person does 9 handshakes, which are counted twice, so 10 x 9 / 2 = 45.

#### Incorrect

You chose:

Each person does 9 handshakes, which are counted twice, so 10 x 9 / 2 = 45.

In a lake, there is a patch of lily pads, which doubles in size each day. If it takes 48 days for the patch to cover the entire lake, how long would it take for the patch to cover half of the lake?

#### Correct

If the entire lake was covered by day 48, and the lily pad patch doubles in size each day, that means on day 47, it was covering half the lake.

#### Incorrect

You chose:

If the entire lake was covered by day 48, and the lily pad patch doubles in size each day, that means on day 47, it was covering half the lake.

A bus travels at a speed of 60 miles per hour. How far will it travel in 15 minutes?

#### Correct

If 15 minutes is ¼ of an hour, and the bus travels 60 miles per hour, then ¼ of 60 is 15.

#### Incorrect

You chose:

If 15 minutes is ¼ of an hour, and the bus travels 60 miles per hour, then ¼ of 60 is 15.

Which letter comes next in this sequence: **A**, **B**, **D**, **G**, **K**...

#### Correct

The sequence increase in increments of one letter. The first letter after A is B, the second letter after B is D, and so on. The fifth letter after K is P.

#### Incorrect

You chose:

The sequence increase in increments of one letter. The first letter after A is B, the second letter after B is D, and so on. The fifth letter after K is P.

#### Quiz Results

You scored: %

Bonnie travels four blocks north, then two blocks east, then three blocks south, and two blocks west. How many blocks is Bonnie from where she started?

#### Correct

Bonnie walks only one block north. Walking two blocks east and then two blocks west means that the distance would cancel out. By walking four blocks north and three blocks south, she is only one block from her starting position.

#### Incorrect

You chose:

Bonnie walks only one block north. Walking two blocks east and then two blocks west means that the distance would cancel out. By walking four blocks north and three blocks south, she is only one block from her starting position.